Anasayfa / Diyet / Aspir Yağı Nedir, Kullanıcı Yorumları, Kullananlar ve Fiyatı

Aspir Yağı Nedir, Kullanıcı Yorumları, Kullananlar ve Fiyatı

Aspir yağı faydaları ve zararları olabilecek bir yağdır. Aspir yağı nedir sorusunun yanıtı olarak; latincesi Carthamus tinctorius olan aspir bitkisinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. Aspir yağının faydaları arasında zayıf düşmeye yardım etmesi, saç uzatması, saç dökülmesini önlemesi, kabızlığa iyi gelmesi gibi etkenler sayılabilir.

Aspir Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Hindistan gibi ülkelerde yetiştirilen, devedikeni benzeri, senelik bir bitkidir. Aspir, insanlar doğrulusunda yetiştirilen en eski ürünlerden bir tanesidir ve aspir tohumunun preslenmesiyle elde edilen yağı hem besin değerleri hem de sağlığa olan faydaları ile olabildiğince iyi bilinmektedir. Bu nedenle, Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı gibi geleneksel pişirme yağları amacıyla ideal bir alternatiftir.

Aspir Yağı Nedir ?

Asya, Orta Doğu ve Afrika’nın çoğu yerinde kullanılır. Ana vatanı Güneydoğu Asya’dır. Akdeniz yerlerinde de yetişir. Sarı, turuncu ve kırmızı renkleri olan bir çiçek türüdür. Dikenli ve dikensiz türleri mevcuttur. Ülkemizde de rahatlıkla yetiştirilir. Aspir tohumlarından elde edilen yağ çoğu endüstri kolunda işlenerek kullanılır. Boya endüstrinin yanısıra kozmetik, ilaç ve kimya endüstrilerinde de sarfedilen bir yağdır.

İnternette inceleme yapar iken ilgi edin: kaynak belirtmeden, gerçeklere dayandırmadan bir bitki ya da yağın faydalarını abartılı biçimde yayınlarlar. Bu site sahiplerinin kim bulunduğu belli değildir, metnin sonucunda ismi, soyismi, mesleği, eğitimi yazmaz. Arada sırada yalnızca sitelerine ziyaretçi çekmek, bazı durumlarda de aspir yağını size satmak amacıyla aşırı derecede faydalı bulunduğunu söylerler.

Aspir Yağı Kullanıcı Yorumları 

Oleik asit saç derisi ve saç sağlığı yönünden olabildiğince faydalı bir asittir. Saç niteliğini ve saçların güzel görünmesini arttıran oleik asit aspir yağında bol oran bulunur. Saç köklerini ufaydaak saç uzamasını teşvik eder. Kafa derisindeki kan dolaşımını arttırır. Saçların parlak ve canlı görünmesi amacıyla fayda sağlar. Aspir yağı besin olarak tüketilmesinin yanısıra kozmetik ürünü olarak da kullanmak mümkün ve saç sağlığını destekleyebilir. Aspir bitkisi ayçiçeği ve devedikeni bitkisine olabildiğince benzemektedir. Rengi sarı turuncu bir renktedir. Aspir tohumundan elde edilen yağı natural bir acılığa sahiptir. Elde edilen bu aspir tohumu yağı güzellik ürünleri ve yemeklerde sıkça kullanılmaktadır.

aspir yağı

2009 senesinde “American Journal of Clinical Nutrition” çalışmasında, aspir yağından tespit edilen linoelik asit ile değişik besinlarda tespit edilen konjuge linoleik asit kullananların karşılaştırması yapıldı. Diyetlerinde aspir yağı kullananların kilo veremediğini esasen okumuştunuz. Fakat tabii ki trans yağ olmadığı amacıyla sıhhatli bir yağ türüdür. Yemeklerinizde, salatalarınızda aspir yağı kullanabilirsiniz. Fakat bana kalırsa, daha basit ve ekonomik fiyata bulduğumuz zeytinyağı kullanmak daha faydalı olacaktır.

Aspir Yağı Kullananlar

Aspir yağının saç bakımı ve saç uzatması gibi etkilerinden faydalanmak amacıyla ilk evvelce saçınızı iyice ıslatıp tarayın. Avuç amacıylaize birkaç damla aspir yağı damlatın ve avuçlarınızı birbirine sürtün. Yavaşça avuçlarınızdaki yağı baş derinizin üstüne uygulayın. Yağın iyice yayılması amacıyla yağlı kısımdan başlayarak yeniden tarayın. 45-60 dakika kadar saçlarınızı bu tür bırakın. Belirtilen zamanın sonucunda saçlarınızı suyla iyice yıkayın, sonra şampuanlayarak yeniden yıkayın. Haftada bir kez bu prosedürü uygulayabilirsiniz. Aspir yağı kullanılarak saç bakımı yapılabilir, saç uzaması hızlandırılabilir.

Aspir Yağı Fiyatı

Haricen ya da dahili olarak kullanmak mümkün. Salatalara ek ederek kullanabilirsiniz. Yada yemeklerden evvelce bir çorba kaşığı tüketilerek de kullanmak mümkün. Eğer tek başına bir çorba kaşığı tüketemiyorsanız ılık suyun içerisine karıştırarak da tüketebilirsiniz. Cilde masaj şeklinde uygulanarak da kullanmak mümkün.

Hakkında admin

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.